07 oktober 2009

Vooruitblik naar Hawaï



Zaterdag 10 oktober is het weer zover. Het officiële wereldkampioenschap Triathlon.
De Ironman van Hawaï op het eiland Kona.

Wie volgt Chrissie Wellington en Craig Alexander op als winnaars ??

Kans is natuurlijk groot dar ze zichzelf opvolgen.
Vooral bij de dames is de britse dé te kloppen vrouw.


Enige tegenstand kan komen van de nederlandse Yvonne Van Vlerken, de duitse Sandra Wallenhorst, de dit jaar weer meervoudige winnaares van Ironmans: Bella Baiyliss, en de spaanse Virginia Berasategui.
Nog enkele andere namen kunnen in het begin van de wedstrijd wel de kop op steken , maar eens de trein van Wellington zal vertrokken zijn zal er géén houden meer aan zijn.
Verder kan onze eigen Tine Deckers, onlangs nog winnaares in Knokke en winnaares in de IM van Nice voor een TOP 10 plaats zorgen. Bij de age-groups kan Inge Vancauwenberghe weer gaan voor een eerste plaats.


Bij de mannen ligt de wedstrijd méér open.

Hoewel Craig Alexander favoriet is kan het gevaar komen uit eigen land met Chris Mc Cormick. Nieuw-Zeelanders Cameron Brown
en nieuwkomer Terenzo Bozzone,wereldkampioen halve afstand.
Nog een nieuwkomer is de deen Henning.
Natuurlijk ook niet vergeten de spanjaard Eneko LLanos, tweede vorig jaar, en de niet te versmaden duitsers Norman Stadler en Faris Al-Sultan. Natuurlijk zijn er hier ook namen die ontbreken, maar dit is volgens de omstandigheden te zien.
Het is ook de vraag of met het ontbreken van Rudger Beke de belgen een rol zullen betekenen.
De hoop ligt natuurlijk bij Marino Vanhoenacker,

dit jaar toch met revanchegevoel na vorig jaar, het mooie beloofde afscheid van Luc Van Lierde, en mischien een top 20voor Frederik Van Lierde. Wat kan verder Bert Jammaer, als tweevoudig IM Lanzarote-winnaar?

Héél wat belgische age-groupers in Hawaï, maar voor ons is het vooral uitkijken naar knokkenaar Yves Depoorter. Wat kan hij in zijn eertse volledige triathlon,en kan hij zijn ambities om in de eerste 10 in zijn leeftijdscategorie te worden waar maken?

Zaterdag om 19H00 onze tijd is het 07H00 s'morgens in Kona en wordt het startschot gegeven. De wedstrijd kan je live volgen op internet op ironmanlive.com

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja ja, op de verschillende weblogs is de spanning al te lezen over Kona. Ik ben benieuwd wie er dit jaar gaat winnen, een outsider of een nieuwkomer.

Groetjes, hans, http://triatleet.web-log.nl

Anoniem zei

slechts één Belgische man voor de eerste vrouw, opmerkelijk