28 september 2009

Intervieuw Yves Depoorter voor vertrek Hawaï


Vóór zijn vertrek woensdag naar Hawaï kon ik nog een intervieuw regelen met Yves Depoorter.


- Yves, Hoe zit het met de fysieke contitie ? Denk je dat je er klaar voor bent?

Antwoord Yves:Fysiek sta ik het scherpst van mijn leven ,logisch, ik heb ook nog nooit zo naar een wedstrijd toegeleefd.
Ben er 100% klaar voor.


- Je hebt eigenlijk nog géén volledige triathlon gedaan en nu meteen die van Hawaï. Denk je dat dit een nadeel is?

Antwoord Yves:DAt is een nadeel ,ik heb geen ervaring op volledige afstand ,ik ga me dus een beetje sparen in het fietsen om niet te crashen tijdens het lopen.
weliswaar verteer ik nu de lange loop -en fietstrainingen heel vlot.


- Had je met je deelname in Monaco al een kwalificatie in je plan, of is dat er in de wedstrijd bijgekomen?

Antwoord Yves:
Ik wist dat het een kwalificatiewedstrijd was,maar dat was zeker niet de prioriteit anders had ik de zwintriathlon 3 dagen ervoor niet meegedaan.
Ik koos Monaco omdat het uniek bleek als wedstrijdlocatie.Als ik daar aankwam en al die atleten zag was ik overtuigd dat ik me niet kon kwalificeren .
Het is pas na de wedstrijd dat ik besefte dat ik bij die kwalificatie kwam en dat draaide ook goed uit.


- Hoe belangrijk was de voorbereiding; wat was zowat je voorbereiding en hoe was de begeleiding van je trainer?

Antwoord Yves:De voorbereiding is het allerbelangrijkste ,ik leef sedert februari toe naar deze wedstrijd,op 8 maanden training had ik 2 rustdagen ,je leert enorm gedisciplineerd sporten en ook continu op je voeding(lees alcoholgebruik) te letten omdat je anders het trainingsritme niet meer aankan.
Luc,mijn trainer ,is ontzettend belangrijk hij zorgt voor de structuur in het programma, stemt de zaken op elkaar af en is steeds op zoek om het uiterste uit de atleet te halen zonder te gaan overbelasten.
Ik stond fysiek niet waar ik nu sta had ik in mijn eentje een beetje aangemodderd.


- Wat is je doel daar in Kona? Ga je voor een bepaalde tijd , loop-fietstijd , of ga je dit afwachtend doen en zien hoe de wedstrijd evolueert?

Antwoord Yves:Ik wil top 10 halen in mijn age-group,sowieso wil ik onder de 10 u finishen.

- Wat weet je van die Ironman in Hawaï ? Heb je de ervaringen van andere atleten gevraagd of heb je dit de laatste jaren ook op de voet gevolgd?

Antwoord Yves:
Ik weet geen bal van Im Kona ,mijn grootste zorg was om te weten welk voedsel ze uitdelen op de wedstrijd zodat ik al met die voeding kon trainen.Ik volgde ook nog nooit een wedstrijdin Kona.
Ik was reeds 2 maal in Hawaii voor mijn andere passie surfen,vandaar dat ik de klimatologische omstandigheden goed ken,ik kocht een witte tijdrithelm met opening bovenaan om koelwater door te gieten evenals een wit tria-pak, de zon is genadeloos.


- Je bent na Luc Vanmaele de tweede knokkenaar die zich plaatst voor Hawaï; hoe belangrijk is dat?

Antwoord Yves:Ik ben er fier op dat ik mag deelnemen,vooral omdat ik niet echt naar die kwalificatie zocht maar ze dan toch blijkbaar verdiende.Het feit dat ik Knokkenaar ben is nog een surplus daar de sport in Knokke toch meer leeft dan in gelijk welk andere Belgische stad ;wat maakt dat de Knokkenaren nog meer met dit soort competities meeleven,en het doet verschrikkelijk veel deugd om tijdens de trainingen steeds aanmoedigingen te krijgen van al je stadsgenoten.

- We wensen je véél succes en hopen op nog een verslagje vanuit Kona.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Scheveningen wenst Yves onvergetelijk mooie ervaringen in Hawaii.

Respect "De Pelikaan" Crew

Anoniem zei

Love your site man keep up the good work

buy cialis