09 mei 2011

Nieuwe Challange in straat van onze hoofdsponsor...


Challange, zowat de tegenhanger van WTC's Ironman, heeft een nieuwe wedstrijd op hun agenda.
De volledige Challange van Cape town.

Deze Challange gaat door op 6 november 2011, in één van de meest idylische plaatsen ter wereld. Het is er inderdaad echt prachtig. Maar de uitdaging is dit evenmin, want dit belooft een zware dobber te worden.


Africa's toughest triathlon, zoals de organisatoren hem al noemen wordt gezwommen in zee, ter hoogte van het beruchte Robbeneiland. Daarna fietst men door de winelands van Costantia richting False Bay. Daarna gaat men het schiereiland op van Kaap De Goede Hoop met wat stevig klimwerk en wind . Vervolgens raast men ook door het dorp van Scarbourough,van onze hoofdsponsor, Steven. Men passeert letterlijk zijn Bed en Breakfast, Zensa Lodge.

Daarna gaat het richting Noordhoek met de beklimming van de fameuze Chapmans Peak. Via het sjieke Camps Bay gaat het terug naar de wisselzone. Alle 180 km in één lus en 2.000 m hoogteverschil te verwerken, maar met verbluffende uitzichten.

De marathon is ook niet mis , want vannuit de Capetown-bowl gaat het al klimmend richting Tafelberg om dan af te dalen naar Camps Bay. Zwaar !


Het is einde lente, begin zomer daar in Kaapstad, dus de temperatuur zal er zalig zijn. Een ander groot voordeel is dat er géén jetlag is met België, en dat is zeker handig.

Alle info kan je vinden op www.challangecapetown.com
Bekijk ook de site van Zensa Lodge.www.zensalodge.com/site/index_nl.htm

Geen opmerkingen: