28 augustus 2009

Einde carrière van een Ironman


Gerrit Schellens, één van onze belgische Ironmanwinnaars, stopt met triathlon.

Gerrit Schellens (Lommel, 22 juli 1966) was een Belgische triatleet. Hij werd tweemaal Europees kampioen (2004, 2005), won vijfmaal de triatlon van Almere (2002, 2003, 2004 en 2005..) en driemaal de triatlon van Stein. Zijn sterkste onderdeel is het hardlopen. Regelmatig verslaat hij zijn tegenstanders in dit laatste onderdeel van de triatlon.

Gerrit doet sinds 1992 aan triatlons. Hij is van oorsprong Nederlander (Nederlandse vader) en in 1999 tot Belg genaturaliseerd om zo mee te kunnen doen aan het Europees kampioenschap en later het wereldkampioenschap. Hij werkte in een matrassenfabriek en werd in 2006 professioneel triatleet.

Hij won tweemaal de ironman van Zuid-Afrika. In de slotkilometers troefde hij de lokale favoriet Raynard Tissink af. Wegens een blessure (stressfactuur in zijn voet) kon hij in 2008 zijn derde ironman titel in Zuid-Afrika niet verdedigen. Later dat jaar had hij te kampen met een liesblessure en botste tijdens een training tegen een auto waardoor hij niet kon deelnemen aan de ironman Hawaii (WK). "Ik ga nog wel een jaartje door, maar Hawaï is een afgesloten hoofdstuk. Het is er altijd iets. Het eerste jaar werd ik uitgesloten, dan was ik ziek, en nu dit. Ik wil volgend jaar wel nog enkele andere Ironmans doen."

Op 24 augustus 2009 kwam Schellens zwaar ten val op training. Hij had wonden aan zijn hoofd en schouder opgelopen. Hij was van plan eind 2009 een punt te zetten achter zijn carrière, maar na de val besliste de toen 43-jarige triatleet zijn profcarrière te stoppen.

Geen opmerkingen: