21 augustus 2009

Finisherstriathlon 2009

Op zondag 23 augustus zullen een 275-tal sportievelingen het beste van zichzelf geven op de 5de editie van de Finishers Triatlon. Zoals de naam het al zegt, ligt de nadruk op het aangaan van de uitdaging en die te beëindigen. De deelnemers gaan er echter toch volledig voor, want dit is hun uitdaging. De Finishers Triatlon wil personen vanaf 13 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. Er zijn 2 formules: 1/8 triatlon en 1/16 triatlon. Alle 3 de disciplines worden na elkaar afgelegd op een puur recreatieve wijze. Voor de geïnteresseerden worden de tijden alfabetisch genoteerd, maar er worden geen huldigingen gedaan. De finish halen is het enige doel.

1/8 triatlon
De 1/8 triatlon is weggelegd voor deelnemers vanaf 16 jaar en de eerste start is voorzien om 12.30 uur. Er wordt 600 m gezwommen in het openluchtzwembad De Raan. Hierna worden er in Duinbergen en rond het Dir.-gen. Willemspark 6 ronden van 3,5 km op een gesloten parcours gefietst. Tot slot lopen de deelnemers 6 km op de zeedijk tussen Heist en Duinbergen en eindigen ze op het evenementenstrand.

1/16 triatlon
Aan de 1/16 triatlon kan reeds vanaf 13 jaar deelgenomen worden. De eerste start is voorzien om 15.30 uur. De deelnemers zwemmen 400 m in De Raan, fietsen 3 ronden van 3,5 km en lopen ten slotte nog 4 km op de zeedijk. De aankomst ligt eveneens op het evenementenstrand. Hier kunnen alle atleten terecht, samen met hun supporters voor een welverdiende verfrissing na de zware inspanning. De medewerkers achter de bar zullen er alles aan doen om iedereen op hun wenken te bedienen en iedereen een zalige sundowner te bezorgen met een glaasje.

De Finishers Triatlon geldt als afsluiter voor de sportievelingen die tijdens de zomer van 2009 deelgenomen hebben aan het 15 weken durende trainingsprogramma 3atlon4fun. Kom dus met z'n allen supporteren op zondag 23 augustus vanaf 12.30 uur!

Geen opmerkingen: