19 november 2009

Zijn vlaamse wielerliefhebbers wielerterroristen ?

Leden van de gemeenteraad in Sluis ergeren zich over groepen wielertoeristen uit ons land, die zich over de grens misdragen. "Vaak gaat het om overtreding van verkeersmaatregelen, maar soms ook fysieke of verbale agressie tegen andere weggebruikers", zegt raadslid Bram Basting uit het grensgehucht Retranchement. Hij heeft het over de 'wielrijdersterreur van onze Belgische buren op Zeeuwse wegen.' Veel wielerrecreanten uit Knokke-Heist en andere gemeenten in het noorden van onze provincie gaan regelmatig naar Zeeuws-Vlaanderen omdat de weginfrastructuur voor fietsers er ideaal is.

Met name in de zomermaanden wordt het Zeeuws-Vlaamse wegennet vooral op zondagmorgen overspoeld door grote groepen recreatieve wielrenners die vaak met hoge snelheid hun ronde rijden. “Het komt voor dat een gemiddeld gezinnetje in de berm moet om het vege lijf te redden tegen het aanstormde geweld”. Bij onze noorderburen gaan nu stemmen op voor het invoeren van een maximumsnelheid van 20 km per uur op fietspaden; vooral op trajecten waar veel gezinnen fietsen. Mogelijk is dat echter geen haalbare kaart. Verder wordt gedacht aan het opstellen van een gedragscode.

Zeeland heeft inderdaad prima fietsroutes. Grote groepen zijn moeilijk om allemaal op het fietspad te houden en dan breng je gewone fietsers in het gevaar.
De regel van snelheidsbeperking is ronduit belachelijk.
Nederland zou trouwens eens een sensibiliseerende campagne mogen voeren voor hoffelijkheid t.o.v. de wielrenner. Géén enkele nederlandse wagen stopt voor een fietser en je bent als fietser soms bijna verplicht om van de fiets te gaan als een landbouwwerktuig in volle snelheid er aan komt.

De nederlandse fietsersbond ontkent nu dat zij die 20km/H voorstelden.

Voorzichtigheid gevraagd dus als je gaat rijden over de grens!!

2 opmerkingen:

jan zei

je kunt nog altijd langs het leopoldkanaal rijden daar ben je in de winter praktisch alleen en heb je van niemand last

Anoniem zei

het casinoteam (1) van Knokke zal zich aangesproken voelen

J.