10 september 2010

Ultrafietser Dick Crispyn wint in Zolder


TTK-er , Dick Crispyn, is een echte ultra-fietser geworden na zijn triathloncarrière. Na zijn stunt in Zwitserland stond hij op het hoogste schavot van de Eneco in Zolder.
De plaats waar normaal winnaars van Formule-1 wedstrijden staan !


Eneco 24 uur van Zolder
Op het circuit van Terlaemen had het voorbije week-end de 24 uur plaats welke na mijn Radmarathon Zwitserland (727km) mijn tweede hoogtepunt van het jaar moest worden.
In totaal stonden 260 ploegen aan de start, de meesten estafetteploegen van 2-4 of 5-8 deelnemers. In één van deze nam ook onze Jeroen deel, waarschijnlijk om nog eens de benen te testen vooraleer deel te nemen aan de Zwintriathlon. Ikzelf had mij ingeschreven als solo, samen met nog 35 andere licht krankzinnigen. Het concept is heel eenvoudig, op zaterdag 16h00 begin je te fietsen en op zondag 16h00 stap je terug van de fiets, tussenin probeer je zoveel mogelijk rondjes af te leggen van 3977m. Onmiddellijk na de start lag het tempo zeer hoog,( de relayteams haalden vorig jaar een gemiddelde van meer dan 41km/h).

Als solo moet je dan je krachten wat verdelen over 24 uur en dat is niet makkelijk. Ofwel ga je mee in één van de grote groepen aan snelheden van vaak meer dan 40km/h ofwel fiets je alleen aan meer aanvaardbare snelheid. Het weer zat ook niet echt mee, een strakke wind en vrij lage temperaturen, samen met heel wat regen, vooral tijdens de nachtelijke uren , zorgden voor een echt zware wedstrijd. Ikzelf had in Zwitserland toch al een beetje ervaring opgedaan en ben niet voor de volle 100% gegaan in het begin. Na 5 uur koers lag ik op een 11° plaats. Geleidelijk aan ben ik dan opgeschoven naar een 2° stek na 15 uur. Dit ook doordat ik slechts 4 maal binnen ben geweest in de pitlane voor in totaal 52 minuten recuperatie en 4 tassen thee. In totaal dus een kleine 23h15 op de fiets. Uiteindelijk heb ik de race met voorsprong kunnen winnen, na 24 uur stonden er 811km op mijn tellertje met een gemiddelde van 34.3km/h. EUFORIE ALOM!!!!!!!!!!!!! Tweede had 11 ronden (44km) minder in de benen. Dit is het einde van mijn eerste ultra cycling seizoen. Volgend jaar ben ik zeker opnieuw van de partij met als hoogtepunt Parijs –Brest – Parijs, een historische wedstrijd van 1200km lang waar ik toch zal proberen een top 30 te rijden op meer dan 5000 deelnemers, ambitie genoeg dus maar eerst een welverdiende rust.
Dick Crispyn

3 opmerkingen:

Frederik zei

Man, man, man,........ vooral van het gemiddelde lig ik ronduit achterover ! ! ! ! Niet te geloven. Je sprak er wel over aan de meet van de Zwin, maar toen ook kon ik mijn oren niet geloven.

jan zei

proficiat dick!!die kont van je moet ondertss wel beenhard zijn zekers:-)
blij dat je toch een deftig alternatief gevonden hebt na je triathlon carriere en boven op het podium staan moet toch wel een kick geven waarschijnlijk!!

Jeroen zei

Ik was getuige van deze superprestatie en kan enkel bevestigen dat de omstandigheden niet mals waren en tegenstand evenmin.
Hierbij een oproep voor TTK, om eens aan dit prachtige evenement mee te doen. Een ideale gelegenheid om de teamgeest aan te wakkeren. zie http://www.eneco24hourscycling.be/main.php?page=regelement