08 juni 2010

Knokke-Heist, Ironmen-city ?

Nu de inschrijvingen voor onze eigenste Zwintriatlon achter de rug zijn neemt de triatlon koorts langzamerhand weer toe. Overal waar je fiets of loopt kom je lokale sportievelingen tegen, en ook in de zwembaden van Oostburg, Brugge, Blankenberge, Wenduine… loop of zwem je niets dan stadsgenoten tegen het lijf. Hopelijk warmt het water nu snel op en kunnen we met zijn allen weer aan de slag in de Damse vaart of in Sluis.
Straks zijn er de Iron Kid (21/8), de beachtriatlon op Surfers Paradise (29/8) en als apotheose de Zwintriatlon. (1/9)

Echter: een redelijke groep sportieve Knokke-Heistenaars wil meer… In het verleden zijn er reeds heel wat die succesvol een volledige Ironman afwerkten en nu blijkt dat er voor de Lanzarote Ironman volgend jaar op 21 mei 2011 niet minder dan 12 leden van het Surfers Paradise triatlon team ingeschreven zijn ! En de Lanzarote Ironman staat voor de zwaarste triatlon ter wereld !

De deelnemers: Pieter Auwaerts, Yves Depoorter, Frank Vanleenhove, Jan Stockman, Fre Goethals, Jan De Maesschalk, Jean Deloddere, Vito Van laeken, Stefaan Vervisch en… ook 3 Irongirls in spĂ©: Sophie Van Biervliet, Natalie Camerlynck en Catherine Verhelst.

Alsof dit nog niet genoeg is zijn er ook reeds 18 atleten van Triatlon Team Knokke-heist die willen aantreden op de Ironman van Klagenfurt (Oostenrijk) op 3 juli 2011, in het kader van hun project, “Together To Klagefurt”, waar behalve participatie aan de Ironman ook het goede doel centraal staat.


Een ongelooflijk aantal in totaal dus die er misschien wel voor zorgt dat Knokke-Heist procentueel gezien het grootste precent Ironman onder het aantal inwoners heeft: Knokke-Heist, city of Ironmen ?

Artikel: Kneistikrant

Geen opmerkingen: